Grønne tage vinder frem i både byer og sommerhusområder og der kan være mange fordele i at anlægge et grønt tag, både økonomisk, æstetisk og i forhold til miljøet. Et grønt tag er med til at give en helt særlig charme og får huset, især i et sommerhusområde, til at falde godt i ét, med den omkringliggende natur.

Hvad er et grønt tag?
Et grønt tag består af enten græs eller små planter, som oftes af arten sedum. Mellem bevoksningen og selve taget ligger et underlag, som sikre at rødderne ikke beskadiger taget og at regnvand ikke kommer ned på selve taget. .

Hvorfor vælge det grønne tag?
Det grønne tag har en isolerende effekt, som holder huset kølligt om sommeren og holder på varmen om vinteren. Bevoksningen kan desuden optage en stor mængde regnvand, hvilket betyder at kloakken belastes mindre, under store regnskyl. Samtidig beskytter bevoksningen taget mod UV-stråling og svingende temperaturer – to ting, som normalt er skadeligt for et tag. Det er naturligvis vigtigt at huske, at taget er levende og skal holdes i live, hvis det skal se flot ud. Et grønt tag kræver dog minimal pasning, i form af vand og gødning.